Cea mai mare colectie de panorame 360 grade din România: Suceava Biserica Catolica si Palatul Administrativ
RomanaDeutschEnglishFrancaisEspanol
Afișează toate >  Suceava > Biserica Catolica si Palatul Administrativ

Suceava   -   Biserica Catolica si Palatul Administrativ        30.03.2010          Arată pe hartă                             

Cel mai mare ou de paste din lume

Cel mai mare ou din lume, inainte de montare

Biserica Catolica si Palatul Administrativ

Biserica din Suceva noaptea

Zidurile cetatii de scaun Suceava

Cetatea de Scaun (3)

Cetatea de Scaun (2)

Cetatea de Scaun

     În anul 2007, Decanatul Catolic din Bucovina, prin Parohia Romano-Catolică Suceava, s-a adresat Primăriei municipiului Suceava cu intenţia de a amenaja o piaţetă şi a amplasa statuia în zona bisericii [4]. Statuia a fost realizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea în România în mai 1999.
     În ziua de duminică, 17 mai 2009, de hramul bisericii, în prezenţa a 18 preoţi, a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a primarului Ion Lungu, a deputatului Ghervazen Longher şi a sute de credincioşi, episcopul romano-catolic de Iaşi, Petru Gherghel, a oficiat ceremonia de dezvelire a statuii fostului Suveran Pontif, Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea.
     Cu acest prilej, episcopul Petru Gherghel a afirmat următoarele: "Mă bucur astăzi, aici, în ziua hramului acestei comunităţi parohiale, să celebrăm un asemenea moment şi să-l întâlnim aici, în spirit, pe Sfântul Părinte. Mă bucur că el rămâne în amintirea noastră şi va sta aici. Sfântul Părinte papa Ioan Paul al II-lea a fost informat de nenumărate ori despre România, despre Bucovina, despre Cacica şi gândul lui s-a îndreptat des aici. Un vis al său se împlineşte astăzi intrând în Bucovina, în Suceava, îndreptându-se spre Cacica, acolo unde este Maica Domnului, cea care ne uneşte pe toţi: catolici, ortodocşi, români, polonezi, ucraineni, credincioşi de toate confesiunile".
     Statuia a fost amplasată în faţa bisericii romano-catolice pe un soclu de beton care a fost îmbrăcat în marmură. Ea are o înălţime de 1,65 metri şi este confecţionată din fibră de sticlă. Cu acest prilej, piaţeta din faţa bisericii a primit denumirea de Piaţeta Papa Ioan Paul al II-lea. Această statuie era, la momentul amplasării, singura statuie din România a Papei Ioan Paul al II-lea aflată într-un spaţiu public. În România mai erau amplasate statui ale fostului Suveran Pontif, însă în interiorul sau în curţile unor biserici romano-catolice (la Nunţiatul Apostolic de la Bucureşti şi în curtea Bisericii "Sf. Tereza" din Iaşi).

mărime: 2.28 MB