Cea mai mare colectie de panorame 360 grade din România: Cernobal Tur prin orasul parasit Pripyat
RomanaDeutschEnglishFrancaisEspanol
Afișează toate >  Cernobâl > Tur prin orasul parasit Pripyat

Cernobâl   -   Tur prin orasul parasit Pripyat        01.01.1970          Arată pe hartă                             

Tur prin orasul parasit Pripyat

     Dezastrele nucleare fiind un subiect intens discutat in urma tsunami-ului din Japonia, am scos de la naftalina 11 panorame 360grade de la Pripyat si le-am pus intr-un tur virtual.

     La data de 26 aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al Centralei Atomoelectrice din Cernobîl a explodat la 01:23 noaptea. Toți locuitori permanenți ai orașului și împrejurimilor acestuia au fost evacuați pentru că nivelul de radiație în aria respectivă devenise periculos.
     Orașul Cernobîl și împrejurimile sale sunt acum casă pentru oamenii de știință, oferă slujbe de întreținere pentru Centrala Atomoelectrică Cernobîl, slujbe de lichidare, pentru doctori, fizicieni și fizicieni nucleari. Deși Pripiat, orașul părăsit învecinat a rămas neîntreținut, Cernobîl a fost renovat și are acum o populație de aproximativ 4.000 locuitori, inclusiv vizitatori și turiști.
     Deși în Zona de Excludere a Cernobîlului anumite zone restrânse vor rămâne închise, majoritata teritoriilor afectate sunt acum deschise pentru stabilizare și activitate economică.
     Raportul Forului Cernobîl din anul 2005, condus de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (IAEA) și Organizația Mondială a Sănătății (WHO), a atribuit 56 de decese directe (47 de lucrători și 9 copii cu cancer tiroidian) și a estimat că mai mult de 9.000 de persoane dintre cele aproximativ 6,6 de milioane foarte expuse pot muri din cauza unei forme de cancer. Raportul a citat 4.000 de cazuri de cancer tiroidian între copiii diagnosticați în 2002.

mărime: 2.44 MB