Cea mai mare colectie de panorame 360 grade din România: Bucuresti Charles de Gaulle Plaza
RomanaDeutschEnglishFrancaisEspanol
Afișează toate >  Orașe  >  Bucureşti > Charles de Gaulle Plaza

Bucureşti   -   Charles de Gaulle Plaza        26.11.2009          Arată pe hartă                             
Holiday Market
Winter Holiday Market

Holiday Market 2011

Lansare album Iris 12 porti

Festivalul Luminii

Festivalul Luminii (2)

Festivalul Luminii (3)

Obeliscul din Parcul Carol

Parlamentul noaptea

Intrarea in Parlament

Sala de plen a Parlamentului

Cronica Carcotasilor

Cronica Carcotasilor - behind the scene

Cronica Carcotasilor - behind the scene

Charles de Gaulle Plaza

Arcul de Triumf

Parlamentul Romaniei

Piata Constitutiei

KM 0 la Teatrul National

Piata Unirii

Piata Victoriei (Guvernul)

Piata Charles de Gaulle (Herastrau)

Palatul Elisabeta

Statia de metrou Universitate

Parc de joaca in Herastrau

Studioul Kiss FM Bucuresti

Senatul, Piata Revolutiei

Ateneul Roman

Casa Presei Libere

Piata Presei Libere

Arcul de Triumf noaptea


    Inedita, spectaculoasa, controversata, aroganta si, in fine, premiata, Charles de Gaulle Plaza este, inainte de toate, o aparitie plina de atitudine.
    Situata pe coltul ce uneste Calea Dorobantilor cu Bulevardul Aviatorilor, constructia se inalta viguros dominand piata si opunandu-se caracterului deschis oferit de peisajul adiacent si in special imaginii plate a parcului Herastrau. Ca sa enumar cateva date tehnice, este vorba de o desfasurare verticala pe parter si 15 etaje de birouri, plus inca 5 niveluri in subsol (care adapostesc parcarea cu o capacitate de 350 autoturisme), o adancime de aproximativ 16.20 m (inclusiv radierul) si o inaltime deasupra terenului de aproape 70 m.
    Elementul cel mai spectaculos al constructiei il constituie peretele cortina dinspre intrarea in parc (realizat in sistem Technal Mecano Vec - particularizat cu profile speciale pentru aceasta aplicatie), care se intinde pe jumatate din suprafata exterioara a imobilului si insumeaza 6000 mp. Unicitatea si caracterul lui inedit sunt date de prezenta discreta si totusi bine marcata a unor verticale puternice din sticla serigrafiata de 12 mm, dispuse perpendicular pe fatada. Pe langa estetica deosebita pe care o confera ansamblului, finurile au si rol de protectie solara partiala.
    La interior gasim un grad inca si mai mare de spectacol, pentru ca intrarea se face de afara direct intr-un atrium dezvoltat pe intreaga inaltime a constructiei, si bordat pe trei laturi cu sticla float clara ce permite privirii sa patrunda in interiorul birourilor dispuse de jur imprejur. Pe cea de-a patra latura, din spatele receptiei, circula patru ascensoare panoramice cu viteza de deplasare de 2,5 metri pe secunda. La nivelul parterului, spatiul de primire este placat pe partile laterale cu panouri din sticla mata luminate multicolor si purtand diverse inscrisuri suprapuse, care sporesc senzatia de adancime si contribuie la caracterul particular si spectaculos al spatiului.Dinspre Bulevardul Aviatorilor, coaja semi-transparenta de sticla se arata trecatorului ca un evantai din hartie chinezeasca ce urmareste fidel linia fatadei iar apoi se pliaza la partea inferioara pentru a face loc unui alt volum, detasat si tratat individual, care la rindul sau opune strazii un perete masiv oblic, mat si complet opac.

mărime: 2.66 MB